رئیس مرکز ملی فرش ایران از ثبت فرش دستباف 40 منطقه جغرافیایی کشور خبر داد.
حمید کارگر بعدازظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: صادرات سالانه فرش دستباف 3000 میلیون دلار است که البته ورود کفپوشهای صنعتی، مسائل منطقهای، فعالیت دیگر رقبا، عدم پرداخت سهم تولید از یارانهها و تحریمهای ظالمانه علیه کشور از عوامل کاهش صادرات فرش بوده است که پیش از این 500 میلیون دلار بود.
وی افزود: از سال 2010 ورود فرش ایرانی به آمریکا ممنوع بود اما پس از برجام دوباره صادرات فرش دستباف ایرانی به آمریکا به ارزش 80 میلیون دلار دوباره برقرار شد و در 10 ماهه نخست سال جاری ارزش ریالی صادرات به این کشور معادل 69 میلیون دلار بوده است.
رئیس مرکز فرش ایران ادامه داد: در همین مدت 275 میلیون دلار فرش ایرانی صادرشده که از لحاظ ارزشی 19 درصد و در شاخص وزنی نسبت به سال گذشته 10 درصد افزایش داشته است.
کارگر در بخش دیگری از سخنان خود از ثبت طراحی و نقوش به نام پدیدآورندگان خبر داد و افزود: 40 منطقه جغرافیایی فرش دستباف در ایران ثبت ملی شدند که 29 منطقه آن به ثبت جهانی نیز رسیده و از این موارد دو منطقه متعلق به استان فارس است.
وی همچنین از برگزاری یازدهمین دوره المپیاد فرش دستباف ایران به میزبانی شیراز خبر داد و گفت: سالانه سه میلیون مترمربع فرش دستباف در ایران تولید میشود و در کشور یکمیلیون قالیباف فعال هستند که با برگزاری جشنواره، نمایشگاه و مسابقات انگیزه این افراد در تولید و خلاقیت کیفی افزایش مییابد.
این مقام مسئول بیان کرد: تعداد قالیبافهای بیمهشده به 320 هزار نفر رسیده و در صورت اختصاص اعتبار کافی در بودجه افزایش این رقم به 500 هزار نفر متصور است.
چندی قبل سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی فرش دستباف در شیراز برگزار شد که فرش و گلیم و دستبافتههای قشقایی از غرفههای بارز آن بود.